Vann fra blant annet denne innsjøen skal etter planen ledes mot Lappland kraftverk i Norge. Arkivfoto: MuskenSenter

Utbyggingen på 611 MW vil redusere utslippene tilsvarende 1 million nye personbiler, skriver Arbeiderpartiets Runar  Sjåstad.

I august 2017 sendte Laponia Center AB og MuskenSenter AS inn en søknad til NVE om utbygging av Lappland kraftverk i Sulitjelma i Fauske i Nordland. «Kan statsråden redegjøre for hvorfor søknaden ikke er behandlet og sendt på ordinær høring jfr. Regelverk», spør Arbeiderpartiets Runar Sjåstad i et skriftlig spørsmål...
Artikkelen er 524 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.