Sentrale personer i utbyggingen av Hinøgla kraftverk (i bakgrunnen), fra venstre prosjektleder Rolf Kleiven i Hafslund Eco, daglig leder Egil Skøyen i Opplandskraft og Stig Morten Løken i Hafslund Eco. (Foto: Hafslund Eco)

Hinøgla kraftverk i Skåbø i Nord-Fron kommune i Innlandet ble offisielt åpnet onsdag.

Småkraftverket har en installert effekt på 3,2 MW, det utnytter et fall på 94 meter,  og vil få en årsproduksjon på ca. 10,5 GWh. Det er Norsk Gønnkraft som har bygget Hinøgla kraftverk på oppdrag fra Opplandskraft DA, som eies av Hafslund E-Co (75 prosent) og Akershus Energi (25 prosent)...
Artikkelen er 294 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.