drone
Drone fra KVS Tehcnologies inspiserer kraftnettet. Foto: KVS Technologies

Det norske droneselskapet KVS Technologies har inngått en strategisk avtale verdt 60 millioner dollar med det amerikanske selskapet Spright om levering av droneinspeksjonstjenester i Nord-Amerika.

Det skriver KVS Technologies i en pressemelding.

USAs strømnett er aldrende og sårbart. Tradisjonelle metoder for inspeksjon, vedlikehold og reparasjon omfatter blant annet lavtflyvende helikoptre eller linjemontører som jobber på bakken.

KVS Technologies har utviklet og kommersialisert en komplett løsning som kan hjelpe nettselskapene med å dekke de økte behovene til elektrifisering og øke kapasiteten i nettverkene sine.

Løsningen består av et spesialdesignet, ubemannet luftfartøysystem som skal utføre autonome luftinspeksjoner i stor skala.

Løsningen inkluderer en programvarepakke for luftoperasjoner, og programvare for visualisering og dataanalyse.

Teknologien skal hjelpe nettselskaper å finne feil og reagere på dem raskere.

For øyeblikket leverer KVS Technologies tjenester til over 10 prosent av nettselskapene i Norge, og de har utført over 3000 BVLOS-inspeksjoner (Beyond Visual Line Of Sight) av strømnettinstallasjoner i Europa.

«Det gleder oss å ha inngått et partnerskap med Spright. Kundene våre i Europa har fått oppleve de store operative og miljømessige fordelene det gir å bruke våre ubemannede systemer til kraftlinjeinspeksjoner i stor skala, og samarbeidet med Air Methods gjør det mulig å tilby vår unike løsning i Nord-Amerika, uttaler Cato Vevatne, administrerende direktør for KVS Technologies i meldingen.