Nexans Norway i Halden skal bygge deler av sjøkabelforbindelsen i Det tyrrenske hav i Italia. Kabelskipet CLV Nexans Aurora skal legge kabelen helt ned mot 2000 meters dybde. Dette er fra en prøvekjøring i en norsk fjord. Foto: Nexans Norway

Nexans Norway skal bygge og legge sjøkabel for italienske Terna for 6,77 milliarder kroner.

Nexans-konsernet melder i dag at de har vunnet en rammeavtale med verdi på hele 664 millioner euro (drøyt 6,77 milliarder kroner etter dagens kurs) for å bygge og legge den ene delen av den tyrrenske forbindelsen i Middelhavet. Dette er en dobbeltforbindelse mellom Sicilia, Sardinia og det italienske fastlandet (regionen...
Artikkelen er 353 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.