En Vestas-turbin på Frøya har fått revet av et vingeblad – foreløpig av ukjente årsaker. Foto: Ronny Teigås

– Fant vrakdeler 700-800 meter unna turbinen.

Et lynnedslag onsdag ettermiddag kan være årsaken til at et rotorblad falt av en vindturbin på Frøya natt til fredag. Trønderenergi har nå stoppet alle de 14 vindturbinene i vindparken på Frøya, og sendt driftspersonellet hjem. I stedet har teknikere fra vindturbinprodusenten Vestas, som også eier de 14 turbinene, rykket...
Artikkelen er 325 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.