snø
Tung og våt snø kan skape problemer for strømforsyningen. Foto: Agder Energi Nett

Venter mye snø det nærmeste døgnet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det er varslet mye snø på Sørlandet det nærmeste døgnet. Agder Energi Nett har økt beredskapen for å håndtere feil dersom det oppstår strømbrudd som følge av uværet, skriver selskapet i en pressemelding.

Meteorologene melder om mye nedbør, og frem til onsdag kveld ventes det 40 til 80 cm snø. Lokalt kan det komme svært mye nedbør.

Snøgrensen vil variere, og det er ventet mest snø på grensa mellom Agder og Telemark. I fjellet blir ikke snømengden like stor, og langs kysten skal nedbøren komme som sludd og regn.

− Tung snø som legger seg på trær og linjenett kan skape problemer for strømforsyningen. Agder Energi Nett har derfor økt beredskapen for å være best mulig forberedt dersom det skulle oppstå strømbrudd som følge av det varslede uværet, sier Jan Erik Eldor, administrerende direktør i Agder Energi Nett, i meldingen.

Selskapet advarer også folk mot å være i nærheten av strømlinjer som ligger langs bakken. Disse kan være strømførende og berøring kan være livsfarlig, understreker selskapet.