gunnar løvås
Konserndirektør Gunnar Løvås i Statnett. Foto: Øyvind Zambrano Lie

– Hva skal til for at industrien stenger fabrikken i to uker for å tjene penger og hjelpe systemet, spør Statnetts Gunnar G. Løvås.

Torsdag ble Statnetts Systemdrifts- og markedsutviklingsplan (SMUP) for 2022-2030 lagt fram, med regulerkraftpriser på 50.000 kroner/MWh for ikke lenge siden som bakteppe. Under den digitale presentasjonen og den påfølgende paneldebatten hadde konserndirektør Gunnar G. Løvås i Statnett flere interessante spørsmål og betraktninger. – Det er svært lite respons på forbrukssiden....
Artikkelen er 1352 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.