Kraftsystemet utsettes for stadig nye cybertrusler. En ny veileder skal bedre AMS-sikkerheten. Foto: Atle Abelsen

RME har engasjert SINTEF for å utvikle en ny veileder i cybersikkerhet i AMS-systemene.

[abform_energi]
I sommer publiserte Reguleringsmyndigheten for energi (RME) nye og oppdaterte krav til sikkerheten i AMS-målere og -systemer på Lovdata, gjeldende fra 1. januar 2022. Da mente RME at det også er på sin plass å oppdatere den gamle sikkerhetsveilederen fra 2012. Oppdatering – Den gamle veilederen holder for så vidt...
Artikkelen er 289 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.