mast linje
Illustrasjonsfoto: Øyvind Zambrano Lie

Strømprisen i Sør-Norge blir tirsdag i gjennomsnitt 3,95 kroner/kWh, før avgifter og nettleie.

  • Øyvind Zambrano Lie

I våre tre sørligste prisområder blir strømmen aller dyrest mellom klokka 17 og 18, da den når hele 6,12 kroner/kWh. Men mellom klokka 8 og klokka 21 beveger prisen seg ikke under 4 kroner/kWh, går det fram av prisoversikten på Nord Pool.

Skal man dusje billig, bør man gjøre det mellom klokka 6 og klokka 8, da prisen ligger på mellom 2,57 og 2,75 øre/kWh. Klokka 8 spretter prisen opp til over 5 kroner per kWh. Og da er ingen avgifter innberegnet. Som husholdning kan man imidlertid regne med å få igjen en god del via regjeringens strømstøttepakke.

I de to nordligste prisområdene, som dekker Nordvestlandet, Midt-Norge og i Nord-Norge, er det derimot lite å hente fra strømpakka i morgen, som slår inn når prisen går over 70 øre/kWh (i snitt over hele måneden). Der blir prisen i morgen i gjennomsnitt «kun» 64 øre/kWh.