Mulighetene for feil og sårbarheter i IKT-systemene øker med økt systemkompeksitet og endret trusselbilde. Illustrasjonsfoto: Atle Abelsen

En ny NVE-studie avdekker mangelfull kartlegging av enheter og programvare hos nett- og kraftselskaper.

NVE publiserte onsdag en ny studie om IKT-sikkerheten i kraftforsyningen. Selv om hovedinntrykket ikke gir noen grunn til å rope varsko, avdekker NVEs forfattere bak rapporten en del svakheter i sikkerhetsarbeidet. Blant de 135 beredskapslederne som svarte, viste 80 prosent av virksomhetene at de har en IKT-strategi og at IKT-sikkerhet,...
Artikkelen er 701 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.