thor
Her skal havvindparken Thor ligge på vestkysten av Jylland. Illustrasjon: Energistyrelsen

Thor blir den første havvindparken som bygges i Danmark uten støtte.

Thor Wind Farm I/S har vunnet anbudsruden for Thor Offshore Wind Farm, og det gjennom loddtrekning, melder danske Energistyrelsen. Det er nemlig første gang at en havvindutbygging er utført i Danmark uten støtte fra det offentlige. Vinneren forventes å betale 2,8 milliarder danske kroner innen få år, etter hvert som...
Artikkelen er 279 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.