mast
Illustrasjonsfoto: Kjell Morten Klevsand/Mostphotos

Kompensasjonsnivået økes fra 55 til 80 prosent.

  • Øyvind Zambrano Lie

Sikringsordningen regjeringen la fram i desember går som kjent ut på at når markedsprisen på kraft i gjennomsnitt går over 70 øre per kilowattime for en måned, vil staten kompensere en del av regningen. Dette kompensasjonsnivået oppjusteres nå fra 55 til 80 prosent, skriver regjeringen i en pressemelding.

Den delen staten betaler, blir trukket direkte fra på regningen fra nettselskapet eller strømleverandøren.

Husholdningene får støtte til et strømforbruk opp til 5000 kilowattimer av sitt månedlige forbruk. Gårdsbruk, både driftsbygninger og husholdning samt fellesmålt forbruk i boligselskap omfattes også av ordningen.

Ordningen gjelder fra og med desember 2021 til og med mars 2022, og vil administreres gjennom nettselskapene. Kompensasjonsnivået på 80 prosent gjelder for januar, februar og mars. For desember, der regningene allerede er sendt ut, gjelder et kompensasjonsnivå på 55 prosent.

– Vi har lyttet til folks tilbakemeldinger og sørger nå for at ordningen blir styrket, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) i meldingen.