krokavatn
Krokavatn (bildet) er ett av vannene det nye kraftverket etter planen skal produsere fra. Foto: SKL

Endret grunnrenteskatt, økt tilsig og økte kraftpriser gjør at SKL ber OED gjenoppta behandlingen av Blåfalli Fjellhaugen kraftverk.

I 2014 sendte Sunnhordland Kraftlag (SKL) søknad på Blåfalli Fjellhaugen kraftverk i Kvinnherad og Etne kommune i Vestland fylke til NVE. Et år senere sendte NVE positiv innstilling til Olje- og Energidepartementet (OED). Det skulle bygges en francisturbin med installert effekt på hele 150 MW, som skulle gi bedre utnyttelse...
Artikkelen er 553 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.