Batteribanker for båtladere og etter hvert toveis ladestasjoner skal kunne bidra til å forsterke svake nett og øke fleksibiliteten i nettet. Foto: AdeobeStock

Norskutviklet teknologi skal snu fergelading fra en belastning til en forsterkning for svake nett.

Hålogaland Kraft Nett er involvert i EU-prosjektet GIFT som skal rede grunnen for å elektrifisere tusenvis av europeiske øysamfunn, og bidra til at elektriske fartøyer blir en ressurs snarere enn en byrde for de svake, lokale distribusjonsnettene. Det er ikke bare batterier ved fergeleiene som kan støtte de svake nettene...
Artikkelen er 662 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.