Erna Solberg
Høyre-leder Erna Solberg. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Høyre-leder Erna Solberg mener forslaget om å bygge kjernekraftverk i Norge ikke er noen god idé.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det er Høyre i Innlandet som har tatt til orde for at kjernekraft kan være viktig for å få nok energi. Forslaget skal debatteres på Høyres landsmøte denne helgen, men partileder Erna Solberg tror ikke det er noen god løsning for Norge.

– Jeg er ikke prinsipielt mot kjernekraft, jeg tror det er et av svarene i mange land rundt om i verden. Men i Norge vil det være en fallitterklæring. Vi har så mange energikilder vi kan utnytte, sier Solberg på et pressetreff i forkant av helgens landsmøte, melder NTB.

Kjernekraft er ingen enkel løsning, understreker hun.

– Noen tror det blir lettere med kjernekraft enn med vindkraft, men det tror jeg ikke det kommer til å bli. Ingen vil ha kjernekraftverk i sitt nabolag, sier Solberg ifølge NTB.