turbin
Illustrasjonsfoto: Hans Jacob Solgaard/Mostphotos

Statkraft og ABO Wind har inngått en tiårig kraftkjøpsavtale (PPA) for den finske vindparken Pajuperänkangas.

Det skriver Statkraft i en pressemelding. Statkraft får også rettighetene til opprinnelsesgarantiene for strømmen som produseres.

Parken skal etter planen kobles til nettet høsten 2023, og vil levere strøm tilsvarende årsforbruket til cirka 14.000 finske husholdninger med elektrisk oppvarming. Med en installert effekt på 86,8 megawatt er dette det største prosjektet til dags dato der ABO Wind dekker hele verdikjeden fra planlegging til nøkkelferdig anlegg.

– Å sikre utviklere den riktige kraftkjøpsavtalen for å muliggjøre finansiering og bygging av deres prosjekter og samtidig optimalisere risikoen i mange år fremover, er en av Statkrafts kjernekompetanser. Vårt samarbeid med ABO Wind har vært svært positivt, og vi er glade for å ha bidratt til de neste trinnene i byggeprosjektet takket være vår PPA, sier Arne Wist i Statkraft i meldingen.

For tiden pågår forberedende byggearbeider i vindparken. Byggingen av fundamentene skal etter planen starte i tredje kvartal i år. Det skal settes opp 14 V162-turbiner med en tårnhøyde på 169 meter hver.