Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen. Foto: Hege K. Fosser Pedersen/KS

– Med tanke på erfaringene fra tidligere vindkraftutbygginger, er det uforståelig at regjeringen vil sette i gang med konsesjonsbehandling av nye prosjekter før Stortingets anmodning om regelendringer er fulgt opp.

Som Energiteknikk har omtalt, sendte Olje- og energidepartementet sendte i dag et brev til NVE der de ber direktoratet gjenoppta konsesjonsbehandlingen for vindkraft på land. Dette er kun aktuelt for kommuner som faktisk ønsker vindkraftutbygging Stortinget har tidligere gitt regjeringen i oppdrag å bruke plan og bygningsloven for behandling av...
Artikkelen er 361 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.