høgefoss
Høgefoss kraftstasjon nyttiggjør fallene i store og lille Høgefoss i Nisserelv kommune i Øvre Telemark. Foto: Agder Energi

Agder Energi øker produksjonen med 20 GWh.

Høgefoss kraftstasjon i Nissedal kommune i Øvre Telemark leverer i dag 152,1 GWh i året. Nå bygger Agder Energi et nytt aggregat i den gamle kraftstasjonen. Det nye aggregatet er en vertikal francisturbin på 8,5 MW/9,9 MVA. Når det settes i drift i 2023, økes produksjonen til 172,6 GWh, skriver...
Artikkelen er 562 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.