Kwasi Kwarteng
Den britiske ministeren for næringsliv, energi og industriell strategi, Kwasi Kwarteng, varsler bygging av nye kjernekraftverk. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Storbritannia kan bygge opptil syv nye kjernekraftverk som følge av behovet for egenprodusert energi etter Russlands invasjon av Ukraina.

  • Øyvind Zambrano Lie

«Det er en verden hvor vi har seks eller syv steder i Storbritannia» innen 2050, sier den britiske ministeren for næringsliv, energi og industriell strategi, Kwasi Kwarteng til avisen The Sunday Telegraph ifølge Reuters.

Ifølge avisen har britiske statsråder blitt enige om å opprette et nytt utviklingsverktøy, kalt Great British Nuclear, for å identifisere mulige steder for nye reaktorer, for å redusere byråkrati for å få fortgang i planleggingsprosessen og for å samle private firmaer som kan drive reaktorene.

Ifølge avisen forventes Storbritannias nye energisikkerhetsstrategi, som skal offentliggjøres torsdag, å forplikte regjeringen til å støtte byggingen av minst to nye storskala kjernekraftverk innen 2030, i tillegg til små modulære reaktorer.