lysebotn.
Lysebotn 2 kraftverk. Illustrasjonsfoto: Kristofer Ryde, Lyse

60 prosent av Norges vannkraftkapasitet har utløp hovedsakelig utenfor elver, hvor konsekvensene av effektkjøring er minimale. – Det er jo en gullgruve, sier forsker.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Er vi virkelig nødt til å effektkjøre elvene våre så hardt, når vi har så mange kraftverk som kan kjøres uten dyre tiltak og uten restriksjoner med hensyn til stans etc., spurte gjesteforsker Jo Halvard Halleraker ved NTNU på Energi Norges produksjonstekniske konferanse (PTK) i mars. Han har i...
Artikkelen er 739 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.