Hjemmeladere kan få egen undermåler dersom brukeren har en annen strømleverandør til elbilen enn til retsen av anlegget. Foto: Basilicostudio/AdobeStock

DNV anbefaler reguleringsmyndigheten om å lempe på kravene til undermålere i elektriske anlegg. Justervesenet er fullstendig uenig.

Når regjeringen engang bestemmer seg for å implementere EUs fjerde energimarkedspakke i reguleringen av det norske kraftmarkedet, vil det åpne opp for at en kraftkunde vil kunne ha flere leverandører av kraft til anlegget sitt. En boligkunde vil for eksempel kunne ha en leverandør av elektrisk energi til huset sitt,...
Artikkelen er 713 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.