draugen
Draugen i Norskehavet (bildet) kan få kraft fra land med kabel videre til Njord. Foto: Okea

Oljeplattformene Draugen og Njord på sørlige Haltenbanken skal få strøm fra land. En konsekvensutredning er nå lagt ut på høring.

Det er OKEA ASA som står bak konsekvensutredningen (KU), på vegne av rettighetshaverne i Draugen og Njord-lisensene. Høringsfristen er satt til 12. september. Tiltaket er søknadspliktig etter energiloven, havenergiloven og petroleumsloven. Det skal legges en kraftkabel i sjøen fra Straum transformatorstasjon i Åfjord kommune ut til Draugen og så videre...
Artikkelen er 547 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.