draugen
Draugen i Norskehavet (bildet) kan få kraft fra land med kabel videre til Njord. Foto: Okea

Oljeplattformene Draugen og Njord på sørlige Haltenbanken skal få strøm fra land. En konsekvensutredning er nå lagt ut på høring.

[abform_energi]
Det er OKEA ASA som står bak konsekvensutredningen (KU), på vegne av rettighetshaverne i Draugen og Njord-lisensene. Høringsfristen er satt til 12. september. Tiltaket er søknadspliktig etter energiloven, havenergiloven og petroleumsloven. Det skal legges en kraftkabel i sjøen fra Straum transformatorstasjon i Åfjord kommune ut til Draugen og så videre...
Artikkelen er 547 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.