Sintef og Vesterålen er i førersetet for et rekordstort EU-prosjekt som skal vise styresmaktene hvordan klimaendringene påvirker. Teamet består av (f.v.) Hugo Jacobsen, leder i Vesterålen Regionråd, Ane Høyem fra GaiaVesterålen, forskningssjef Odd Are Svensen fra Sintef og Stig Pettersen, prosjektleder i Andfjord Salmon.
Foto: SINTEF

EU gir 270 millioner kroner til forskningsprosjekt som skal bedre sårbare områders evne til å håndtere klimaendringene.

Klimaprosjektet, som ledes av SINTEF, er den største EU-tildelingen til et norskledet klimaprosjekt noensinne. Mer ekstremvær, høyere temperatur i havet og stigende havnivå. Utfordringene er mange i tiden som kommer, derfor er 12 særdeles sårbare, regioner i Europa nå blitt utpekt som kjerneområder som i prosjektet som har fått navnet Resist....
Artikkelen er 406 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.