Med sjøkabel til Tyskland vil kapasiteten til offshore vindparker i Storbritannia kunne utnyttes bedre, eksmpelvis det Statoil-eide Dudgeon havvindpark utenfor Norfolk øst i England. (Foto: Statoil)

Tyskland og Storbritannia skal få sin strømforbindelse. En 725 kilometer sjøkabel skal etter planen være i drift i 2028 med en kapasitet på 1400 MW.

Ifølge en pressemelding fra Den europeiske investeringsbanken EIB er finansieringen av prosjektet til 28,5 milliarder kroner nå sikret, slik at byggingen kan starte i løpet av dette året. EIB er med i et konsortium av over tjue internasjonale banker som bli ledet av det franske investeringselskapet Meridiam, Allianz Capital Partners...
Artikkelen er 196 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.