Inntil 50 milliarder kroner kan bli investert i et nytt stålverk i Sørfold. Men det betinger tilgang p åbetydelige mengder ny kraft. Ill: Blastr Green Steel

De betydelige planene for sårt tiltrengt industriutvikling i Salten avhenger av en utbygging av en ny 420 kV-ledning mellom Norge og Sverige.

Utbyggerne av Lappland kraftverk vil bygge en ny, kraftig forbindelse fra Nord-Sverige til den planlagte Lappland kraftstasjon i Sulitjelma. Dette vil bli en betydelig forsterkning av kraftforsyningen i Salten-regionen. Krever 6 TWh Daglig leder Simon Andersen i Musken Senter AS, som eier en tredel av det svensk-norske kraftverksprosjektet, forteller til...
Artikkelen er 413 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.