kristin lind
Hvis ikke Statnett raskere tilbakefører mer av sine enorme flaskehalsinntekter, kan nettleien øke med flere tusen kroner per husholdning, advarer Energi Norge-direktør Kristin H. Lind. Foto: Caroline Roka/Energi Norge

Men Energi Norge mener Statnett må tilbakebetale sine enorme flaskehalsinntekter enda raskere for å skjerme folk fra nettleieøkning på flere tusen kroner per husholdning.

Statnett vil fra 1. september i år og ut 2023 sette energileddet i nett-tariffen til null. Energileddet er kostnaden for tap i transmisjonsnettet. Fastleddet for forbruk ble satt ned allerede fra 1. april i år, og settes til null også for hele 2023. Til sammen utgjør de nye tariffreduksjonene 11...
Artikkelen er 374 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.