Nordlink
Inntrekk av NordLink-kabelen ved kysten av Tyskland. Arkivfoto: Statnett

De to nye kablene står for 25 prosent av nordiske kraftpriser den kommende vinteren, 15 prosent høyere enn tidligere anslag, ifølge Volue Insight.

Analytikerteamet i Volue Insight har laget et kraftprisscenario der Norge ikke utnytter NordLink-kabelen til Tyskland og NSL til England. De tidligere estimatene som viser en økning på 10 prosent tar ikke hensyn til energikrisen og nyere geopolitiske utvikling, skriver Volue i en melding på sin nettside. Teknisk Ukeblad omtalte saken...
Artikkelen er 374 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.