kristiansand
Kristiansand om kvelden. Arkivfoto: Kjell Inge Søreide/Agder Energi

Eierne av Glitre Energi hadde allerede sagt ja til sammenslåing. Nå har også eierkommunene i Agder Energi godkjent fusjonen.

  • Øyvind Zambrano Lie

Det var imidlertid stort uenighet blant de 25 eierkommunene i Agder Energi, og flertallet ble knapt, melder NRK.

Fusjonen skal endelig avgjøres under ekstraordinær generalforsamling 20. september, slik Energiteknikk har omtalt. Men alle er forpliktet til å stemme det samme som under dagens eiermøte i Agder Energi, skriver NRK. Dermed blir den ekstraordinære generalforsamlingen i praksis en formalitet.

Det er varslet at Statkraft, som også er eier, vil stemme ja til fusjonen.

Et sammenslått selskap kan være i drift fra 1. januar 2023.

Det vil være Norges nest største nettselskap med ca. 310.000 nettkunder, den tredje største vannkraftprodusenten med en årlig middelproduksjon på rundt 11,3 TWh, det største selskapet innenfor strømsalg til bedriftskunder, og et av de største selskapene innenfor strømsalg i privatmarkedet med rundt 200.000 kunder, har selskapene tidligere opplyst.