Bjerkreim2
Illustrasjonsfoto fra Bjerkreim vindpark. Arkivfoto: Norsk Vind

En bredt sammensatt forskergruppe har funnet nye samfunnsøkonomiske kostnader og beskrankninger ved å bygge ut planlagt vindkraft.

26 av konsesjonene som NVE enten ga til utbyggere av nye vindkraftverk på land eller som var under behandling kom aldri i gang med utbyggingsprosessen før politikerne sa full stopp til all ny vindkraft i 2019. Disse 26 vindkraftverkene kunne gitt oss 11 TWh årlig ny kraft. Eliminerer tolv Høyesterett...
Artikkelen er 740 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.