tunnel
Fra drivingen av Statnetts tunnel mellom Sogn og Smestad i Oslo. Arkivfoto: Statnett

AF Gruppen er innstilt til kontrakt med Statnett for bygging av kabeltunnel mellom Sogn og Ulven transformatorstasjoner i Oslo. Tunnelen skal stå ferdig i 2028.

Det opplyser AF Gruppen i en børsmelding. Arbeidet er som kjent en del av Statnetts oppgradering av sentralnettet i Oslo. Det skal det bygges en ny trasé for 420 kV kabler i tunnel mellom Sogn og Ulven. Tunnelens blir 6,6 kilometer lang, og skal ha plass til to kabelsett. Tunnelen...
Artikkelen er 160 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.