kreosot
Kreosotimpregnerte stolper er skadelig for helse og miljø. Foto: Atle Abelsen

Det blir totalforbud mot salg av kreosotimpregnerte materialer i Norge fra oktober 2023.

Energiteknikk har tidligere skrevet om prosessene i EU og i Norge for å innføre et totalforbud mot det svært helse- og miljøskadelige impregneringsstoffet kreosot. Nå har Miljødirektoratet innført et forbud mot salg av kreosotimpregnerte trematerialer, opplyser direktoratet i en melding. De gamle kan stå I Norge finnes det i dag...
Artikkelen er 255 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.