halden nexans
Nexans er i ferd med å bygge nytt tårn i Halden for å utvide produksjonskapasiteten for PEX-kabel kraftig. Foto: Nexans

Nexans Norway i Halden skal produsere verdens lengste PEX-sjøkabel mellom Irland og Frankrike.

Kabelforbindelsen har navnet Celtic Interconnector, der 500 km av forbindelsen er sjøforbindelsen mellom Cork County i Irland og Bretagne på det franske fastlandet. Dette blir de lengste sjøkablene med isolasjon av tverrbundet polyetylen (PEX) som noensinne er blitt installert i havet. Viser evne Informasjonsdirektør Kristin Hessen i Nexans Norway peker...
Artikkelen er 419 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.