glitre
Glitre Energis hovedkontor i Drammen. Arkivfoto: Øyvind Zambrano Lie

Glitre Energi Nett rapporterte ikke om driftsstans. Det kunne ført til overlast og omfattende strømbrudd i Drammensområdet, ifølge RME.

  • Øyvind Zambrano Lie

Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i NVE har fattet vedtak om at Glitre Energi Nett 20. september i 2019 brøt systemansvarsforskriftens paragraf 17 ved å ikke rapportere om en planlagt driftsstans i sitt regionalnett til Statnett som systemansvarlig. Ifølge forskriften skal det før driftsstanser som kan påvirke andre konsesjonærer, sendes inn...
Artikkelen er 958 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.