Illustrasjonsfoto: Leif Jönsson/Mostphotos

Problemer med å sikre seg mot sprikende områdepriser, gjør at framtidssprisene på kraftbørsen ikke er til å stole på.

  • Øyvind Zambrano Lie

De siste par årene har det vært flere endringer i markedet for sikring av kraftprisen. Økte marginkrav, større behov for å håndtere områdeprisrisiko og dårlig likviditet i markedet for områdeprisdifferansekontrakter (EPAD) har ført til at flere markedsaktører velger å dekke prissikringsbehovene sine ved bruk av kraftkjøpsavtaler, skriver Thema Consulting Group...
Artikkelen er 623 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.