Nexans Norways kabelskip C/S Skagerrak under lasting av kabel ved fabrikken i Halden. Foto: Nexans Norway

Nexans Norway AS skal levere to nye sjøkabler til Statnett for å utvide og styrke kabelforbindelsen under Fensfjorden.

Forbindelsen er fra før verdens dypeste enleder kabelsystem på dette spenningsnivået (420 kV AC) ned mot 530 meters dyp. Nexan skal produsere kablene i sin fabrikk i Halden, og skal legge den med det gamle kabelskipet C/S Nexans Skagerrak. Leveransen er sentral i Statnetts prosjekt som skal legge til rette...
Artikkelen er 201 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.