sørnettet
Sørnettet i Troms og Nordland. Arkivfoto: Tore Halvorsen

Fem regionale nettselskaper advarer mot full stopp for Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms hvis ikke Statnett bygger 420 kV-linje vestover. – Ikke et riktig bilde, svarer Statnett.

  • Øyvind Zambrano Lie

De fem regionale nettselskapene Elmea, Trollfjord Nett, Vestall, Andøy Energi Nett og Hålogaland Kraft Nett har sendt ut en pressemelding der de «slår en felles alarm om strømnettet». Selskapene «advarer om full stopp for Lofoten, Vesterålen og Sør-Troms». «Statnett står fast på å ikke bygge ny 420-linje vestover. Det betyr...
Artikkelen er 731 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.