laks i foss
Illustrasjonsfoto: AdobeStock

Etter å ha finregnet, har SINTEF-forskere funnet at nye miljøkrav struper kraftproduksjonen med bare 3 TWh.

  • Atle Abelsen

For ett år siden estimerte SINTEF Energi AS at norske kraftprodusenter kunne komme til å tape hele 5,4 TWh/år av produksjonen som følge av nye miljøkrav i vilkårsrevisjoner, noe Energiteknikk omtalte i februar i fjor. Vilkårsrevisjonene tar utgangspunkt i den nye Vannforskriften og EUs vanndirektiv, Etter å ha detaljstudert og...
Artikkelen er 621 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.