tonstad
Tonstad kraftstasjon. Arkivfoto: Sira-Kvina kraftselskap

Noe har løsnet, og gitt forbindelse mellom stator og rotor, tror Sira-Kvina-sjefen, som håper å unngå vanntap til våren.

  • Øyvind Zambrano Lie

Mandag ettermiddag kom det røyk fra den største generatoren i Tonstad kraftverk i Sirdal kommune i Agder. Kraftverket har fem aggregater. Fire av dem er på 160 MW hver, mens aggregat 5, som det kom røy fra, er på hele 320 MW. Brannalarmen gikk, folk evakuerte stasjonen, og ingen ble...
Artikkelen er 544 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.