fana samnanger
300 kV-ledningen mellom Samnanger og Fana skal temperaturoppgraderes. Illustrasjon: Statnett

Statnett har søkt om å temperaturoppgradere Samnanger-Fana (300 kV) fra dagens driftstemperatur på 50°C til 100°C.

  • Øyvind Zambrano Lie

Temperaturoppgradering er nødvendig på mange av Statnetts anlegg som er bygget før år 2000, for å øke overføringskapasiteten. Økt temperatur gjør at ledningen kan komme nærmere eksisterende terreng. Derfor må det ofte gjennomføres terrenginngrep under ledningen for å sikre at avstanden mellom linene og bakken er innenfor sikkerhetskravene. Økt driftstemperatur...
Artikkelen er 383 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.