vestre
Næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: NFD

Regjeringen presenterte onsdag tiltak for å gi bedre og mer fleksible fastprisavtaler for næringslivet.

  • Øyvind Zambrano Lie

– Siden disse fastprisavtalene først ble tilbudt i midten av desember, har prisen på de korteste kontraktene falt med over 40 prosent. Vi har likevel fått tilbakemeldinger om at fastprisavtalene ikke passer like godt for alle bedrifter. Derfor legger vi nå til rette for enda mer fleksible og relevante avtaler, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding.

Industribedrifter som tidligere kun har kunnet inngå industrikraftavtaler på sju år eller lenger, skal med regjeringens forslag få muligheten til å inngå fastprisavtaler med varighet ned til tre år.

Regjeringen ønsker også å legge til rette for fastprisavtaler med variabelt forbruk, slik at det ikke må avtales på forhånd hvor mye strøm kundene skal kjøpe til fastpris og når.

Endringen vil kreve forskriftsendring. En utvidelse forutsetter at det er teknisk gjennomførbart, herunder at strømleverandørene kan rapportere forbruk under avtalene time for time til produsentene, skriver regjeringen.