NYSÆTHER
Anne Nysæther ble nylig kåret til Årets Kraftkvinne. Nå skal hun lede Elvia. Foto: Eidsiva

Anne Nysæther (47) er ansatt som ny administrerende direktør i nettselskapet Elvia. Trond Skjellerud forlater konsernet for å lede IT-selskapet Pearl Group.

  • Øyvind Zambrano Lie

Styret i Elvia vedtok i dag å ansette Anne Sagstuen Nysæther i stillingen som ny administrerende direktør i nettselskapet. Nysæther har 14 års fartstid i selskapet, ble nylig kåret til Årets Kraftkvinne, og kommer fra stillingen som direktør for Nettstrategi. Hun tiltrer stillingen 16. mars.

– Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle takke ja til denne jobben, selv om jeg har stor respekt for omfanget av oppgaven, sier Nysæther i en pressemelding.

Viktig kontinuitet

Konsernsjef i Eidsiva, og styreleder i Elvia Øistein Andresen, er glad for at Nysæther ønsket å etterfølge Trond Skjellerud som administrerende direktør i Elvia.

– Anne har vært i Eidsiva-konsernet i ulike lederstillinger siden 2007, i tillegg til å ha seks års bakgrunn fra Statnett. Hun har en sterk forståelse av helheten i nettselskapet, og vi er veldig fornøyde med at hun har takket ja til å lede nettselskapet videre, sier Andresen.

Styret i Elvia har vært opptatt av kontinuitet ved valget av ny leder for nettselskapet.

– Vi står midt i en stor integrasjons- og endringsprosess. Kontinuitet har derfor vært noe vi har lagt vekt på når vi skulle velge ny leder av nettselskapet. Eidsiva-konsernet har gjennom flere år jobbet systematisk med etterfølgerplanlegging. Med det som utgangspunkt var det naturlig for oss å lande på en intern kandidat. Anne har lenge vært vurdert som en sterk kandidat til én dag å bekle lederrollen i Elvia. Nå var tiden inne, sier Andresen.

Skal lede IT-selskap

Etter 13 år i Eidsiva-konsernet, det siste halvannet året som administrerende direktør i Elvia, forlater Trond Skjellerud konsernet. Han har valgt å gå over i jobben som ny leder i IT-selskapet Pearl Group.

– Dette har på mange måter vært en av mine tyngste avgjørelser. Eidsiva har tatt mesteparten av min tid i 13 år, og jeg vil savne å stå opp hver dag for å bidra til å løse samfunnsoppdraget vårt. I tillegg vil man jo etter så lang tid savne veldig mange gode kollegaer på tvers i hele selskapet, sier Skjellerud.