skjoma
Samløpet i Skjoma, hvor NVE nå anbefaler minstevannføring. Foto: NVE

Minstevannføringen skal gi vesentlige miljøforbedringer for laks og ørret.

  • Øyvind Zambrano Lie

NVE har gjennomført en revisjon av konsesjonsvilkårene for Skjomenvassdragene i Narvik kommune i Nordland, og kommet med sin anbefaling til Olje- og energidepartementet. Den viktigste endringen er at NVE foreslår gjelder krav om slipp av minstevannføring på de nedre delene av elven Skjoma, gjennom hele året, for å bedre leve-...
Artikkelen er 308 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.