feils gravemaskin
Gravingen på Feios-prosjektet startet i går, dagen før oppstartsfristen gikk ut. Foto: Sognekraft

Byggingen startet dagen etter, fordi oppstartfristen gikk ut i dag. Nå skal 98 GWh ny produksjon stå klar i 2026.

  • Øyvind Zambrano Lie

Styret i Sognekraft vedtok mandag å bygge Feios kraftverk i Vik kommune, som ligger på sørsiden av den innerste halvdelen av Sognefjorden. Kraftverket får en forventet årlig produksjon på 98 GWh, og skal etter planen stå klart i 2026. Byggingen begynte allerede dagen etter, i går tirsdag. Bakgrunnen er at...
Artikkelen er 457 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.