svensk mast
Illustrasjonsfoto: Tomas Ärlemo/Svenska kraftnät

Risikerer å overskride grensen på 1 time strømmangel per år.

  • Øyvind Zambrano Lie

Svenska kraftnät foreslår at Sverige på sikt innfører et kapasitetsmarked åpent for alle som kan bidra med kapasitet, opplyser selskapet i en melding. I henhold til den nye elmarkedsreguleringen i Sverige var det fra 1. januar 2020 ikke lov å inngå nye kraftreservekontrakter. Før den nye reguleringen trådte i kraft,...
Artikkelen er 401 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.