agder fjernvarme
Vesterveien varmesentral, som leverer fjernvarme til Kristiansand by som kan skimtes i bakgrunnen. Foto: Agder Energi

Både forbruket av fjernvarme og andelen strøm brukt til å produsere fjernvarme gikk ned i fjor.

  • Øyvind Zambrano Lie

Forbruk av fjernvarme utgjorde 6300 GWh i 2022, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Av dette ble rundt 54 prosent brukt i tjenesteytende næringer, 26 prosent i husholdninger og rundt 18 prosent til industri og bygg og anlegg. Rundt 1 prosent ble brukt til andre formål. Det var størst nedgang i forbruk...
Artikkelen er 443 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.