gravdalen

Østfold Energi søkte om å få nedskalere Gravdalen kraftverk fra 17,2 MVA til grunnrenteskattegrensen 9,99 MVA, men åpner nå for at de originale planene likevel kan gi lønnsomhet.

  • Øyvind Zambrano Lie

[abform_energi]
Østfold Energi søkte i januar 2020 om planendring for Gravdalen kraftverk i Lærdal kommune, som fikk konsesjon i 2015. I endringssøknaden ba selskapet om tillatelse til å flytte kraftstasjonen delvis ut i dagen, redusere effekten fra 15,5 MW (17,2 MVA) til 9,1 MW (9,99 MVA), redusere slukeevne fra 5,2 m3/s...
Artikkelen er 556 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.