bergmål
Astrid Bergmål (Ap) er ny statssekretær i OED. Foto: Rune Kongsro/Justis- og beredskapsdepartementet

Astrid Bergmål (Ap) går fra Justisdepartementet til Olje- og energidepartementet.

  • Øyvind Zambrano Lie

Astrid Bergmål er utnevnt til statssekretær for olje- og energiminister Terje Aasland, skriver regjeringen i en pressemelding. Bergmål har fra regjeringsskiftet 14. oktober 2021 til nå vært statssekretær for justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Fra 2018 til hun ble utnevnt til statssekretær ledet hun Virke Reiseliv, og før det igjen var hun politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

I 2011-2012 var Bergmål politisk rådgiver i Justis- og beredskapsdepartementet. Hun var vararepresentant på Stortinget i perioden 2001-2005. Astrid Bergmål er utdannet jurist, med spesialisering i europarett og menneskerettigheter.

Samtidig er Andreas Bjelland Eriksen er unevnt som statssekretær for statsminister Jonas Gahr Støre i 50 prosent stilling, og for olje- og energiminister Terje Aasland i 50 prosent stilling. Eriksen har vært konstituert statssekretær i Olje- og energidepartementet fra 1. august i fjor.

Nylig sluttet Amund Vik som statssekretær i OED.