fiskumfoss
Det skal bli enklere og tryggere for fisken å vandre både opp og ned forbi Nye Nedre Fiskumfoss kraftverk i et av landets beste laksevassdrag. Foto: Oddvar Elstad/NTE

Utbyggeren har tatt spesielt hensyn til at fisken skal passere uskadet når Nye Nedre Fiskumfoss kraftstasjon snart settes i drift.

  • Atle Abelsen

Livet vil bli enklere og mindre farlig for laksen i Namsen når NTE faser ut det gamle kraftverket på Nedre Fiskumfoss og faser inn det nye om et halvt år. NTE har gjennom årene fått kritikk fra både lakseinteresser og miljømyndigheter for fisk som skades og blir drept i turbinskovlene...
Artikkelen er 1207 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.