Inntaket til Hatlestad kraftverk i Fjærland i Sogn ble helt tilstoppet av is-sørpe og gjørme i vinter. Foto: Clemens Kraft

To av kraftverkene til Clemens Kraft fikk tettet inntak og rasert utstyr i vinter etter uvanlige værhendelser.

I februar/mars ble kraftverkene Hatlestad og Lidal i Fjærland rammet av to værhendelser som stoppet produksjonen ved anleggene i flere måneder. Begge kraftverkene eies av Clemens Kraft AS, og ligger på hver side av Fjærlandsfjorden, en sidearm av Sognefjorden. Hendelsene inntraff med flere ukers mellomrom, og har ikke sammenheng med...
Artikkelen er 506 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.