Her ved Nordfjord ligger Lefdal Mine Datasenter, inne i den nedlagte Lefdal gruve, som rommer 120 kubikkmeter areal. (Foto: Lefdal Mine Datasenter)

Reguleringsmyndighet for energi (RME) har gitt varsel om vedtak som innebærer at nettselskapet Linja kan kreve anleggsbidrag fra Lefdal Mine Datasenter i Måløy for bygging av 132 kV-nett.

Lefdal Mine Datacenter ligger i den nedlagte Lefdal gruve i Nordfjord, mellom Måløy og Nordfjoreid, og er landets største. Eierne, det amerikanske investeringsfondet Columbia Threadneddle Group og den tyske datagiganten Rittal har planer om utbygging som vil datasenteret til det største i verden. I den overordnede prosjektavtalen som ble inngått...
Artikkelen er 493 ord lang.

For å lese artikler med plusstegn og få fri tilgang til alt stoffet på energiteknikk.net, må du være abonnent.

Ved å klikke på ”Kjøp abonnement”, ser du hva de ulike abonnementene koster. Du kan også velge å prøve ut tjenesten i en måned for å bli bedre kjent med fagbladet og nettavisen ved å klikke på ”Gratis prøveabonnement”. Ved å bestille abonnement, får du umiddelbar tilgang til alle sakene i nettavisen.